Roest met een doel

 

Project Muurbloemen is een samenwerking tussen Rake Lijnen en de bewonerscommissie van de Groene Huurder, een serie duurzame woonflats van het Eindhovense Woonbedrijf aan de rand van Aireywijk Genderdal.

 

De flats uit 2015 zijn voorzien van alle gemakken maar hadden bij oplevering nog geen veilige en toegankelijke berging voor het tijdelijk stallen van fietsen. De bewoners wilden hiervoor graag een oplossing die zowel duurzaam, mooi als functioneel is.

 

In cocreatie met de bewoners bedachten we oplossingen die een ode vormen aan de veranderende natuur. In het uiteindelijke ontwerp gaven hieraan invulling met reusachtig uitvergrote verrotte boombladeren, uitgevoerd in cortenstaal, een metaalsoort die opzettelijk roest waardoor een duurzame beschermlaag ontstaat.

 

Het resultaat is een serie stallingen die van veraf uitnodigen, van dichtbij verwonderen en een passende, museale oplossing vormen voor een mobiliteitsprobleem.

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Groene Huurders, Buurtcultuurfonds Woonbedrijf, CKE Eindhoven en HV Plaatwerk.

 

Lees meer over dit project via: Eindhovens Dagblad, Studio040 en Indebuurt

 

Meer ruimtelijke sociale projecten in de openbare ruimte vindt u hier:

Project BuddyBench 040

Project Spiltuin

Project Sint-Joseph