1362
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1362,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Een bank ontwerpen met kinderen

 

Project Buddy Bench 040 is een initiatief van de 9-jarige scholiere Charlie, die door persoonlijke omstandigheden behoefte had aan een ontmoetingsplek in de openbare ruimte. De vriendschapsbank is geïnspireerd op het internationale Buddy Bench-concept.

 

Met Charlies moeder Saskia Voermans en Charlies klas faciliteerde ik een serie co-creatie workshops waarin we het bankje van een abstract niveau (het thema vriendschap) via ideegeneratie tot een concreet niveau uitdachten. Vervolgens werkte ik het ontwerp technisch uit en begeleidde de productie en plaatsing.

 

Wat me verraste was de mate waarin kinderen in staat zijn invulling te geven aan maatschappelijke uitdagingen en hun bereidheid hier vervolgens iets mee te doen.

 

De volgende welwillenden hebben dit project tot een succes gemaakt: S11, Regiegroep Doornakkers, Buurtcultuurfonds Woonbedrijf, CKE, Gemeente Eindhoven, Roxal Nederland BV, Basisschool BoschAkker, De Beletteraar, Arno van der Linden (fotografie) en vele anderen.