2019
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2019,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Plakkende boodschappen

 

De buurtvereniging van de Eindhovense wijk ’t Ven liet begin 2021 de wensen en behoeften van de wijkbewoners op ludieke wijze inventariseren door de Hartendames. Bewoners konden aangeven wat ze wilden veranderen of verbeteren aan hun wijk. Wat naar voren kwam was dat tweederde van de wensen voortkwam uit een behoefte aan sociaal contact.

 

Dit inzicht schreeuwde om een buurtevenement maar helaas beperkte de covid 19-pandemie in onze mogelijkheden. In plaats daarvan lanceerde ik project Wensterbankje en ontwierp daarnaast een wenssticker die verwijst naar de trots van de wijk: het Evoluon.

 

De lijmvrije raamsticker (hetzelfde materiaal als speelstickers voor in de auto) is, voorzien van een verduidelijkend stripverhaal, als onderdeel van het wijkblad verspreid binnen de wijk (ca. 1900 huishoudens). Wijkbewoners hebben in de daaropvolgende weken hun hartenwens op de stickers geschreven en deze aangebracht op hun raam. Een kleine opsteker voor voorbijgangers en een bijdrage aan de sociale verbinding in deze mooie wijk.

 

Dit project is mogelijk gemaakt door Stichting Wijkoverleg ‘t Ven, buurtbewoners ‘t Ven, Buurtcultuurfonds Woonbedrijf, CKE Eindhoven, Hartendames en (bijna) wijkgenoot Stickercompany.

 

Benieuwd naar hoe Rake Lijnen de leefbaarheid in uw wijk, dorp of stad kan helpen verbeteren? Neem contact op.