1483
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1483,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Samen werken aan een betere woonomgeving

 

De Sint Joseph-flat is een wooncomplex in de Eindhovense wijk Tongelre, met een cultureel gemengd huurdersbestand van een gemiddeld hogere leeftijd. De flat is eigendom van het Eindhovense Woonbedrijf. De flat heeft een assertieve bewonerscommissie, die aangaf dat er onder de huurders behoefte was aan een hechter onderling contact en dat het interieur van de flat toe was aan een opknapbeurt. Woonbedrijf vroeg Rake Lijnen om met de bewoners invulling te geven aan hun wensen.

 

In een serie werksessies creëerden we ideeën over hoe de flat meer allure kon krijgen, door een nieuwe naam, duidelijke borden, een sfeervolle inrichting van de portalen en aanpassingen die aanzetten tot het stimuleren van onderling contact. Zo komen er kasten die plaats bieden aan “gezamenlijke exposities” en zijn de muren voorzien van een aantal levensmotto’s.

 

Delen van het project zijn intussen uitgevoerd, de rest zal naar verwachting in 2020 gerealiseerd worden.

 

Marijke Mulder, Bewonerscommissie St. Joseph Residentie:

“Met het Woonbedrijf is aan Marnix gevraagd om te komen brainstormen over wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn voor onze beide ontvangsthallen. Hij heeft bij de bewoners ideeën en schetsen aangedragen, die zowel bij het Woonbedrijf als de bewoners goed zouden kunnen aansluiten. Dankzij Marnix zijn de ontvangsthallen heel licht en uitnodigend geworden.”