1317
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1317,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ouderen en kinderen samen in de zandbak

 

Project Spiltuin is een uitwerking van een van de concepten die ik samen met bewoners en bezoekers van woon-zorgcentrum Vitalis Berckelhof maakte tijdens de Dutch Design week van 2014. Onder de projectnaam SeniorDesigner ging ik daar gesprekken aan met bezoekers en bewoners met als doel te onderzoeken wat ouderen bezighoudt, hoe ze leven en hoe ze omgaan met onderwerpen als verlies en afscheid.

 

Met een bezoeker sprak ik over manieren om het contact tussen bewoners van Vitalis en hun wijkgenoten ook buiten de DDW om te stimuleren. Door te kijken naar gemeenschappelijke behoeften (laagdrempelig contact, ontspanning, reuring) ontstond het idee van een spil-tuin.

 

In opdracht van Vitalis maakte ontwerpster Marjan Verboeket een ruimtelijk plan met zit- en speelgelegenheden en voerde Sylvia van Aggel het project met een grote schare vrijwilligers uit. Zoals verwacht is de tuin een heerlijke ontmoetingsplek geworden in de wijk.

 

Met dank aan: Fons Broess, bezoeker DDW Social& 2014 | tuinontwerp: Marjan Verboeket / Studio Papas | projectcoördinatie: Sylvia van Aggel / Vitalis Berckelhof | mogelijk gemaakt door: Oranjefonds, RCOAK, Tuin technisch bedrijf Smulders, Regiegroep Doornakkers; Vakcollege Eindhoven, Vitalis Berckelhof, Ergon Eindhoven | vrijwilligers: Mini Smulders, Korein Kinderplein, Basisschool de BoschAkker, Stefan, Daniel, Jan, Rene, Sylvia, Pietjan, Ergon Eindhoven.

 

Zie ook:

Project Stoellator

Project Cozijn

Project SeiorDesigner