1908
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1908,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Vijftig vurige wensen

 

Oude Gracht West is een trotse buurt in de Eindhovense wijk Woensel. Sinds enkele weken is er een nieuwe buurtvereniging, die zich op ludieke wijze wilde voorstellen. Dit deed de vereniging door te inventariseren wat er leeft in de wijk. Wensen van bewoners werden deur-aan-deur opgehaald door de theatrale Hartendames en ze konden worden ingeleverd bij de lokale oliebollenkraam.

 

De actie was een groot succes en gaf een goed inzicht in de behoeften die leven in de wijk. Veel van de wensen kwamen voort uit een behoefte aan sociaal contact, maar er waren ook praktische suggesties ter verbetering van bijvoorbeeld de verkeersveiligheid. De wijkvereniging heeft de ambitie enkele van de wensen in samenwerking met vrijwilligers te realiseren.

 

De buurtvereniging vroeg Rake Lijnen de uitkomst van de inventarisatie op een praktische manier te verbeelden. Ik koos ervoor zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige bronnen in de wijk, en ontwierp een herbruikbare kunststof display-kraag die rond de lantaarnpalen aan de Muzenlaan geklemd zijn.

 

50 Wensen verlichten op deze manier de Muzenlaan, en dragen zo bij aan het doel van de buurtvereniging: verenigen, verfraaien en activeren.

 

Dit project is mogelijk gemaakt door Buurtvereniging Oude Gracht West, Buurtcultuurfonds Woonbedrijf, De Beletteraar, RVL Concepts, bewoners van het Eckartdal, De Hartendames, Oliebollenhuis Cassandraplein, CKE Eindhoven en Rake Lijnen.