1401
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1401,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Stripverhaal over een roerige wijk

 

Sinds 2017 werkt de gemeente Eindhoven onder de projectnaam Tunnelvisie aan het verbeteren van de leefbaarheid in en rond de tunnels in de stad. Het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) faciliteert hierin, en benaderde Rake Lijnen voor het maken van een kunstwerk in de Kruisstraattunnel, rond het thema “trots op Oud-Woensel”.

 

Oud-Woensel is een van de oudere wijken in de stad ten noordwesten van het station. De wijk staat bekend staat om zijn authentieke karakter en beroemde markt, maar kent ook sociale problemen. Ik koos ervoor op zoek te gaan naar de “verborgen schatten” in de wijk, de plekken waar mensen trots op zijn en die dus een verbindende werking hebben.

 

De resultaten van de gesprekken werkte ik uit in een stripverhaal, die een plaats kreeg aan de noordoostkant in de tunnel. Bij het verhaal maakte ik een wandelroute, die start bij het CKe.

 

Een aantal van de tekeningen uit het beeldverhaal is nu verkrijgbaar als Limited Edition. Voor meer informatie, zie Oud-Woensel Limited Editions.

 

Frits Achten, Cultuuraanjager bij Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE):

“Marnix heeft een groot project in Oud Woensel begeleid en uitgevoerd. Oud Woensel is een pittige wijk. Veel armoede. Cultureel de meest diverse wijk van Eindhoven. Marnix snapte deze wijk. En de bewoners begrepen en vertrouwden Marnix. Met veel humor en geduld heeft Marnix de verhalen verzameld en de identiteit van de wijk onderzocht.”

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: CKE; Gemeente Eindhoven; Prins Bernhard Cultuurfonds; Buurtvereniging Gildenbuurt en Buurtvereniging Oud Woensel.