1372
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1372,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Sociaal beeldplatform voor ouderen

 

Project CoZijn is een uitwerking van een van de concepten die ik samen met bewoners en bezoekers van woon-zorgcentrum Vitalis Berckelhof maakte tijdens de Dutch Design week van 2014. Onder de projectnaam SeniorDesigner ging ik daar gesprekken aan met bezoekers en bewoners met als doel te onderzoeken wat ouderen bezighoudt, hoe ze leven en hoe ze omgaan met onderwerpen als verlies en afscheid.

 

Met bewoner Jan Scheepers praatte ik over pestgedrag onder bewoners en zocht naar manieren om de onderlinge solidariteit in het centrum te vergroten. We bedachten CoZijn: een visuele muurkrant waarop informatie van en voor bewoners kan worden gedeeld.

 

Met Bas Kortmann ontwierp ik een vrijstaand meubel met daarin een scherm, met projectleidster Sylvia van Aggel en een groep vrijwilligers ontwikkelde ik een methode om de content geregeld te verversen en met de hard- en softwareleverancier bouwden we een systeem om de content draadloos op drie zorglocaties van Vitalis te kunnen uitzenden.

 

Het gevoel dat CoZijn door en voor bewoners van Vitalis is bedacht en gemaakt, heeft al vroeg bijgedragen aan de acceptatie van het systeem in de woon-zorgcentra.

 

Zie ook:

Project Spiltuin

Project Stoellator

Project Seniordesigner