1519
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1519,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ontwerpen in de geestelijke gezondheidszorg

 

De Houtgroep is onderdeel van de dagbesteding binnen zorginstelling Reinier van Arkel. De Houtgroep heeft een goed ingerichte werkplaats, waar cliënten van de instelling in een prettige en veilige omgeving de basisvaardigheden van de houtbewerking kunnen leren.

 

Binnen de organisatie was er de ambitie om op een zakelijker niveau interieurproducten te gaan ontwikkelen, produceren en vermarkten, hierin bijgestaan door sociale innovatieaanjager Broed. Samen benaderden zij Rake Lijnen, met de vraag de Houtwerkplaats te helpen bij het ontwikkelen van een interieurcollectie en het uitrollen van productiefaciliteiten.

 

In een serie co-creatiesessies met cliënten en medewerkers onderzochten we de aanwezige mogelijkheden en ideeën, vertaalden die in concepten en bouwden vervolgens prototypes.

 

Het is de bedoeling dat de organisatie de co-creatiemethode zelf voortzet en dat de producten in eigen beheer verkocht zullen worden.

 

See: Arkl website