A stainless Ecosystem

 

Wat maakt een product duurzaam? Opdrachtgever De Nooij Stainless zag het antwoord op die vraag in een combinatie van slim materiaalgebruik, gebruik van een duurzame energiebron en continuïteit voor haar personeel.

Het 109 jaar oude metaal bewerkingsbedrijf, gespecialiseerd is in RVS, wilde minder afhankelijk worden van fluctuaties in de productie van projecten en besloot nieuwe markten aan te boren.

De Nooij Stainless benaderde Rake Lijnen voor het ontwerpen van een serie buitenverlichting die werkt op zonlicht. Uitgangspunt bij het ontwerpen was dat de serie in-house geproduceerd kon worden en zo veel mogelijk uit restmateriaal. Daarnaast moesten de ontwerpen zo opgezet zijn dat ze in kleine runs “tussendoor” gemaakt kunnen worden om zo voor meer productie-continuïteit te zorgen.

 

De serie, bestaand uit een tafellamp en enkele vrijstaande modellen, is weerbestendig en voorzien van een lichtunit die zichzelf oplaadt met behulp van zonlicht. Belangrijk bij het ontwerp was dat de lamp zowel bij daglicht als in het donker aantrekkelijk is om naar te kijken en past in toch opgaat in de (tuin) omgeving.

 

De Nooij Stainless ontwikkelt rond de lampserie een ecosysteem waar productie, verkoop, levering, onderhoud en refurbishment één geheel vormen.

 

Rake Lijnen ondersteunt sinds 2013 startups in de technologie bij het vertalen van hun visie in commercieel succesvolle oplossingen. Benieuwd wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

 

Fotografie: Studio Hystrix