1383
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1383,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ontwerp van een terugkerende beker

 

Verpakkingsbedrijf Bordex Packaging is een van de koplopers op haar vakgebied in het combineren van verduurzaming en een gezonde ondernemerschap. In dit proces zet het bedrijf haar knowhow, nieuwe technologie en een netwerk met gelijkgezinde partners in om haar klanten te helpen met innovatieve verpakkingsoplossingen. Ik ondersteun het bedrijf al meer dan 10 jaar bij het verduurzamen van de portfolio en het slimmer maken van verpakkingen als productgroep.

 

Bordex vroeg Rake Lijnen een ontwerp te maken voor een nieuwe, hoogwaardige bekerserie uit PET. Samen onderzochten we de festivalindustrie en wat opviel was de beperkte hechting die gebruikers hebben met de bekers, die leidt tot de “plastic tapijten” waar festivals bekend om staan. Ik koos ervoor een ontwerp te maken dat door zijn vormgeving en uiterlijk aanzet tot duurzamer gedrag, en met Bordex ontwikkelden we het PET360® ecosysteem, dat bij toepassingen een recycling van 100% garandeert.

 

Het succes van de PET360-producten heeft gezorgd voor een mindset-change in de verpakkingsindustrie en werd beloond met een German Design Award.