1466
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1466,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ontwerp van een innovatief ultrasound-platform

 

Het Duitse B Braun is marktleider in regionale anesthesie, en Philips Healthcare één van de marktleiders in echografie. De twee bedrijven startten een alliantie en ontwikkelden het Xperius platform, waarmee met zeer hoge nauwkeurigheid en efficiëntie plaatselijk verdoving kan worden toegediend.

 

Philips design vroeg mij het internationale ontwikkelteam als product designer te ondersteunen in het ontwerpproces. In nauwe samenwerkingen met verschillende afdelingen binnen de organisaties ontwikkelden we een intuïtief product, waarbij zeer veel aandacht besteed is aan de werkwijze en omstandigheden in de gebruiksomgeving. Al in een vroeg stadium testten we modellen in ziekenhuizen, waarna testresultaten direct werden verwerkt in het ontwerpproces.

 

Wat me bijstaat is de vloeiende samenwerking met een dreamteam van vakmensen, en het inzicht dat ik ook in deze hoogtechnologische medische context processen kon versnellen door tijdens besprekingen visueel te faciliteren.

 

Het Xperius-platform is bekroond met een IF-Award en een Core 77 Design Award