1410
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1410,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Grafisch ogende stadsfiets met een knipoog naar Escher

 

Brinckers is een van de private labels van de International Bike Group IGB. De fietsen van Brinckers onderscheiden zich van concurrenten door een hoog uitrustingsniveau (toegepaste functionele onderdelen) en een uitgesproken vormgeving.

 

IBG vroeg mij een ontwerp te maken voor de Brinckers Boston. Dit model kenmerkt zicht door platte framebuizen en is daardoor een “grafisch ogende” fiets. Dit tweedimensionale gevoel wilde ik versterken door middel van kleurstelling en grafiek. Hierbij liet ik mij inspireren door de Nederlandse graficus Escher, wiens verlooppatronen goed aansluiten bij het beeld dat ik voor ogen had.

 

Door het nuchtere, grafische karakter van de fiets te combineren met een donkerbruin frame met daarop een “gloeiend” logo is een ontwerp ontstaan dat zich zowel online (internetverkoop) als in gebruik onderscheidt.

 

Zie ook:

Brinckers LeMans M330 speed pedelec

Brinckers Baker

Brinckers Le Mans M8

Brinckers Brisbane

Ride-on toy collectie