1032
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1032,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Keukenontwerpen zonder Piet Zwart

 

De keukenwereld is klassiek opgedeeld in verschillende segmenten, zoals leveranciers van kasten, van apparatuur, leveranciers van bladen en partijen die de keuken plaatsen. Doordat productinnovatie binnen die segmenten plaatsvindt en niet vanuit een overkoepelende benadering, blijft het een vrij behoudende markt.

 

Keukenbladen-expert Arte benaderde Van Berlo en Bruynzeel Keukens om keukeninnovatie op een holistische manier te benaderen en te komen tot segment-overschrijdende oplossingen.

 

Geïnspireerd door Piet Zwarts’ ontwerpvisie uit de jaren 50 (vorm volgt functie), onderzocht ik als lead designer bij Van Berlo samen met Arte en Bruynzeel hoe keukens gebruikt worden, waar innovatiekansen liggen en hoe die eruit kunnen zien. Belangrijk hulpmiddel hierbij waren schetsvisualisaties en prototypes, die snel inzicht gaven in oplossingen en gebruikt werden voor het krijgen van feedback uit de markt.

 

De integrale benadering en co-creatie-methode leverde een aantal inzichten en ideeën op die direct en indirect hebben geleid tot verbeteringen binnen de assortimenten van de deelnemers.

 

Bekijk meer keuken-gerelateerde projecten:

Architectonische schouwkappen

New matrix keukenapparatuur