1211
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1211,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ideeën voor een stad met een probleem

 

Kortrijk is een middeleeuwse stad met een rijke historie. Door haar ligging trekt het veel nationale en internationale dagjesmensen. Als gevolg van de financiële crisis en de komst van een grote shopping mall kampte het centrum van Kortrijk in 2014 met een groot leefbaarheidsprobleem: bezoekers richtten zich op de mall en meden de omliggende winkels, met grote commerciële leegstand tot gevolg.

 

Design Vlaanderen organiseerde rond dit thema een workshop-dag voor creatieve ondernemers en beleidsmakers uit de regio en introduceerde de (toen nog relatief onbekende) Design Thinking methode, waarbij een vraagstuk wordt benaderd als een ontwerpproject met meerdere creatie- en filtermomenten.

 

Tijdens de politiek zeer beladen workshop heb ik mijn humor en tekenvaardigheid in kunnen zetten en concepten gegenereerd die de intrinsieke kwaliteiten van de stad op de voorgrond plaatsen.