1221
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1221,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Schetsend samenvatten in het Engels

 

De Luxemburgse organisatie Luxinnovation heeft tot doel het aanjagen van technologische innovatie in het land. In 2015 organiseerde het de conferentie Design for Europe – What about Luxemburg? met sprekers uit heel Europa die ingingen op de vraag wat de rol van ontwerpers kan zijn als aanjagers van innovatie en economie.

 

Luxinnovation vroeg Rake Lijnen aanwezig te zijn bij de conferentie, om de gesproken informatie op een visuele manier samen te vatten. Mijn uitdaging was het, complementair aan het getoonde beeldmateriaal de gesproken informatie zo te verbeelden dat er een meerwaarde ontstond voor de bezoekers.

 

Aan het eind van de dag deelde ik mijn bevindingen als illustrator en ontwerper, en tijdens de afsluitende borrel vormde de rol met “visuele notulen” een ludieke gespreksaanleiding.

 

Jan Glas, Project manager, Luxinnovation:

Tijdens de conferentie in schetste Marnix de verschillende voordrachten van de sprekers, de resultaten van de workshops en de discussies tot slot.

Zijn achtergrond als ontwerper heeft enorm geholpen om de gesprekken vorm te geven. Er werden illustraties en schema’s gemaakt die dynamisch en functioneel waren, zodat iedereen achteraf snel kon begrijpen wat er die dag was gebeurd.

Zijn stijl zorgt voor neutraliteit van de boodschap en voegt een zekere mate van esthetiek toe. Bovendien speelden de tekeningen een belangrijke rol in de opmaak van het verslag. Visuele uitleg is vaak duidelijker en sneller te begrijpen dan woorden. Marnix is daartoe in staat.

 

Voor meer voorbeelden van live schetsen, zie:

Live outdoor schetsen