1192
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1192,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Senioren op de ontwerpstoel

 

Woon-zorgcentrum Vitalis Berckelhof in Eindhoven heeft zich ontwikkeld tot een hotspot voor zorginnovatie, door samenwerkingen met sociale ondernemers, Hogescholen en de Universiteit. Jaarlijks is er tijdens de Dutch Design Week een interactieve expositie rond het thema ouderenzorg.

 

Tijdens de DDW van 2014 ging ik bij Vitalis gesprekken aan met bezoekers en bewoners met als doel te onderzoeken wat ouderen bezighoudt, hoe ze leven en hoe ze omgaan met onderwerpen als verlies en afscheid. Mijn openingszin was steeds: “heb u wel eens een goed idee?” Met behulp van schetsen onderzochten we de behoefte achter dat idee, wat het mogelijk maakte samen een passende of ludieke oplossing te ontwerpen.

 

De ideevisualisaties zijn gebundeld in het boek SeniorDesigner. Een aantal ideeën, waaronder Wie-sitekaart, Spiltuin en Stoellator spraken zo tot de verbeelding dat ze in samenwerking met Vitalis Berckelhof zijn gerealiseerd.

Het boek is te bestellen via deze website, zie: SeniorDesigner boek.

 

Zie ook:

Project Stoellator

Project Spiltuin

Project CoZijn

Co-creatie sessies Zorginnovatie