1163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1163,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hout met verhalen uit een Vogelaar-wijk

 

Hout met een verhaal is onderdeel van een onderzoek naar hoe bewoners van de Eindhovense wijk Doornakkers leven en hoe zij in het leven staan. Het is een van de activiteiten die ik sinds de oprichting van Rake Lijnen naast mijn “vaste” werk als industrieel ontwerper ben gaan doen.

 

Als buitenstaander (ik woonde in 2014 nog niet in de wijk) merkte ik dat het moeilijk is bij vreemden aan te bellen met de vraag of ze iets over zichzelf willen vertellen. In plaats daarvan ging ik verhalen “ophalen” met de vraag of mensen misschien een oud stuk hout hadden liggen en zo ja, of ze daar iets over wilden vertellen.

 

De meest bijzondere of grappige objecten verwerkte ik tot een collage, die is tentoongesteld tijdens een evenement rond het thema “herdenken”. Het contact met wijkbewoners dat op deze manier tot stand is gekomen, heeft geholpen bij vervolgprojecten in de wijk. Sinds 2018 woon ik er zelf ook.

Bekijk hier een fragment uit de video van John Muermans.