1116
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1116,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Iedereen een eigen watertoren

 

In 2010 schreef de Belgische provincie Limburg een ontwerpwedstrijd uit voor lokale ondernemers, met de vraag een karaf te ontwerpen die de consumptie van kraanwater (in tegenstelling tot voorverpakt water) moest stimuleren.

 

Ontwerpbureau Hegge-ID nam deel aan de wedstrijd en als lead designer ontwierp ik een karaf die een ode vormde aan de Limburgse watertorens. De vormrijm met de watertoren leverde een iconische en herkenbare karaf op, een eigenschap die goed aansloot bij de doelstelling van de wedstrijd.

 

Met het ontwerp, dat bestaat uit een karaf, een beker en een verpakking, won Hegge-ID de wedstrijd. Samen met ontwikkelpartij BergHOFF International ontwikkelden we de karaf en begeleidden de productie. De karaffen werden daarna tegen kostprijs verkocht bij bibliotheken en worden gebruikt in overheidsinstellingen in de regio en werd genomineerd voor de Ovam Eco Design Award.