1182
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1182,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Een ludiek onderzoek naar hondenpoep op straat

 

Met Project Kaktus stelde ik mezelf tot doel als ontwerper een maatschappelijk probleem te onderzoeken en te komen met oplossingen die binnen mijn macht liggen. Dit zonder hulp van commerciële organisaties en zonder sponsoring of subsidie.

 

Ik koos voor veelvoorkomend probleem: overlast door hondenpoep in de openbare ruimte. Bij het onderzoek richtte ik me tot drie partijen: overlastveroorzakers, overlastbelevers en de plaatselijke overheid. Via advertenties en sociale media inventariseerde ik de aard en de omvang van het probleem en tijdens gesprekken in de wijk ontstonden mogelijke oplossingen.

 

De resultaten werkte ik uit in een voorstel voor de Gemeente Eindhoven, met daarin planologische, gedragsgerichte en praktische aanbevelingen. Tijdens een ludieke actie in de wijk introduceerde ik de praktische oplossingen, waarvan er een aantal verkrijgbaar zijn via deze site.

 

Het betrekken van omwonenden in de wijk bij de probleemstelling en de oplossing heeft veel inzichten en goodwill opgeleverd, en heeft de leefbaarheid van de wijk een beetje vergroot.

 

Lees meer over de praktische oplossingen bij publicatie RL Shop: Kaktus anti-hondenpoep pakket