1068
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1068,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Verpakking. Maar dan slimmer

 

Verpakkingsfabrikanten zijn door een fragiele balans tussen kostprijs, functionaliteit merkbeleving en duurzaamheid vaak zeer beperkt in hun mogelijkheid te innoveren. De doorlooptijden van projecten zijn vaak kort en er is veel concurrentie, waardoor fabrikanten innovatie vaak pragmatisch en oplossingsgericht benaderen.

 

In mijn rol als industrieel ontwerper bij Dekker & Spiekerman, Van Berlo en Rake Lijnen ben ik nogal eens betrokken bij verpakkingsprojecten, waarbij de oorspronkelijke insteek vaak esthetisch was. Door me te verdiepen in de vraag achter de vraag, en te onderzoeken welke alternatieven bestaan naast de gebruikelijke, is het vaak gelukt te komen tot verrassende productinnovaties. Denk daarbij aan materiaalbesparing, verduurzaming en het vergroten van houdbaarheid en gebruiksgemak.

 

Erkenning: German Design Award 2019 voor Pulsar Soul.