1255
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1255,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Een schets die eindigt op de barbecue

 

Katja Gruiters studeerde samen met mij aan de Design Academy in Eindhoven, en heeft na haar afstuderen het begrip “Food Design” internationaal op de kaart gezet. Vanuit haar studio werkt zij op eigen initiatief en voor opdrachtgevers aan projecten die direct of indirect betrekking hebben op voedsel.

 

In opdracht van CêlaVíta organiseerde Gruijters een serie product-innovatie worskhops, gericht op nieuwe productconcepten voor het zomerseizoen. De workshops, waarvan de eerste een culinaire verkenning per fiets door Amsterdam was, werden bijgewoond door medewerkers van R&D, sales en marketing. Ik werd benaderd als ontwerper/illustrator voor het deelnemen aan de brainstorms en het visueel samenvatten van de uitkomsten.

 

De brede vertegenwoordiging van medewerkers, de directe creatieve betrokkenheid van de deelnemers en de inspirerende setting leidden in korte tijd tot resultaat: één van de concepten uit de sessie werd het seizoen daarop gelanceerd onder de naam CêlaVíta Smash-It Potato.