1426
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1426,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Een afvalbak die er nooit komt

 

Ontwerpwedstrijden zijn voor mij een dankbare onderbreking van de dagelijkse praktijk. Het geeft me een bevrijdend gevoel binnen korte tijd, zonder ingrijpende gevolgen, invulling te geven aan een specifieke ontwerpvraag.

 

Zo schreef de gemeentes Tilburg en Eindhoven in 2017 een ontwerpwedstrijd uit rond het thema “Interactieve afvalbakken”. Uitgangspunt was dat interactie bijdraagt aan bewustwording voor een schone buitenruimte. De winnaar kreeg 1000 euro voor realisatie van een eerste prototype.

 

Met mijn inzending “Opvalbak” schoot ik heerlijk uit de bocht: een vuilnisbak die zich automatisch naar de gebruiker toedraait, bij inworp audioboodschappen kan weergeven die wijkgenoten zelf draadloos kan uploaden, die geadopteerd en onderhouden wordt door omwonenden en die uitgebreid kan worden met stimulerende accessoires.

 

Rake Lijnen is nog op zoek naar geïnteresseerde producenten…