1281
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1281,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Strategic design support for a tech-startup

 

Accerion Unconstrained Robotics is een Venlose tech-startup, die in 2015 de wereld van autonoom bewegende robots betrad met een revolutionair positioneringssysteem, dat AVG’s (robots) in staat stelt zonder hulp van infrastructuur hun positie te bepalen. De meerwaarde hiervan voor de logistieke industrie is enorm.

 

De oprichter van Accerion benaderde Rake Lijnen voor het vormgeven van de Juno sensorbehuizing, die de basis vormt van het systeem. Naast deze behuizing begeleidde ik Accerion bij het formuleren van haar boodschap naar potentiële klanten. Omdat de technologie destijds nog zo nieuw en abstract was, kozen we een heel visuele manier om de unique selling points van de technologie over te brengen.

 

De strategische manier waarop we industrieel ontwerp, communicatie en grafisch ontwerp integreerden heeft al in een vroeg stadium bijgedragen aan het succes van Accerion.

 

Vincent Burg, managing Director at Accerion:

“Wij hebben Rake Lijnen leren kennen via een aanbeveling toen wij op zoek waren naar een pakkend ontwerp voor ons prototype. Marnix dacht constructief mee over onze strategie achter het ontwerp en kwam met zijn ervaring snel tot goede concepten en het eindontwerp.

We zijn er erg blij mee en krijgen ook veel positieve reacties. Wat ons erg aanspreekt in de manier van werken is dat Rake Lijnen snel tot de kern komt en onze bedoelingen goed wist te vertalen in vorm en beeld.”