Offline spelen in tijden van Corona

 

Het sociaal afstand houden tijdens coronajaar 2020 heeft een bijzondere invloed gehad op het speelgedrag van kinderen. Veel kinderen brachten verplicht veel tijd door aan het scherm in verband met het online onderwijs, waardoor er na schooltijd meer behoefte leek te ontstaan aan fysieke, sociale spelletjes.

 

Mijn dochter Mirte (toen 8 jaar oud) sprong graag touwtje en vroeg zich af of het niet mogelijk was de lengte van haar springtouw te kunnen verstellen, waardoor ze zowel alleen als samen met vriendjes kon springen.

Met deze vraag gingen we aan de slag. Wat als je de draadlengte kan aanpassen door aan je handvat te draaien, en wat als je het hele draad zou kunnen oprollen? Dan heb je ook minder rommel na het spelen.

 

Ik pitchte het idee bij speelgoedmerk Chillafish, die vond dat het idee (een innovatieve twist aan klassiek beweegspeelgoed) goed paste binnen haar portfolio. In een korte periode werkten we het idee uit tot aan productie, waarbij we al testend de gebruikservaring verbeterden. Met de bedenkster en haar vriendjes als testpanel lag de lat hoog…

 

Het was een fantastische ervaring de vindingrijkheid van kinderen, de faciliteiten van Rake Lijnen en de expertise van Chillafish aan elkaar te koppelen.

 

Skibbi is een eerste product in een serie “verbindend speelgoed” waarmee Rake Lijnen een uitdagend alternatief wil bieden voor online gaming en waarmee kinderen hun sociale en fysieke vaardigheden op een leuke manier kunnen trainen.

 

De Skibbi is vanaf oktober 2021 in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, onder anderen via Chillafish.com en Bol.com

 

Photo credits:

Understood.org, scharrelkidsclub.nl, boefenaap.nl en Chillafish.com