1327
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1327,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ruimtelijke planning voor en door burgers

 

Het Sint Joseph-binnengebied is een terrein in de Eindhovense wijk Doornakkers, waar zich dicht opeengepakt een aantal oude schoolgebouwen, een klooster, een serviceflat en woningen bevinden. De gebouwen zijn in het bezit van de gemeente Eindhoven en het Woonbedrijf, en worden (onder)verhuurd aan creatieve bedrijven en maatschappelijke organisaties.

 

Het voornemen van de gemeente, om de binnenterreinen toegankelijk te maken voor omwonenden, leidde tot veel onrust in de wijk. Ik huurde destijds een werkruimte op het terrein en faciliteerde met medehuurder Floris van Geel van 040LAB een werksessie met belanghebbenden om rond het beladen onderwerp op een creatieve manier ideeën te verzamelen die weerspiegelen hoe wij de ontsluiting zouden willen uitvoeren. Het plan, een visueel scenario met planning en kostenraming, is gedeeld met de gebiedscoördinator, en heeft bijgedragen aan de gebiedsvisie van de Gemeente.

 

Het ontsluitingsproces is anno 2020 nog aan de gang, en delen van het plan (waaronder de groentetuin aan de westkant) zijn inmiddels gerealiseerd.