1416
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1416,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ruimtelijke visievorming benaderd als ontwerpproject

 

Bedrijventerrein de Run in Veldhoven ontwikkelt zich met organisaties als ASML en het Maxima Medisch Centrum in hoog tempo tot één van de technologische hotspots in de regio.

 

De Gemeente Veldhoven stond onder druk sturing te geven aan deze groei en betrok belanghebbende partijen uit het gebied bij de totstandkoming van een ontwikkelagenda voor het gebied. Hiertoe organiseerde zij in 2017 een serie werksessies, die werden gefaciliteerd door adviesbureau BMC.

 

De Gemeente benaderde Rake Lijnen voor het visueel samenvatten van de bijeenkomsten. In overleg besloten we het vraagstuk “hoe ziet een robuuste ontwikkelvisie voor de Run eruit” niet in discussievorm, maar als ontwerpvraag te benaderen. Dit hielp ons tijdens de politiek beladen sessies sneller tot constructieve bijdragen en consensus te komen. Ik vatte de uitkomsten visueel samen en bundelde deze in een rapport.

 

In zeer korte tijd leverde deze methode een opzet tot een ruimtelijke visie op waarin gedeelde verantwoordelijkheid, innovatief ondernemen, en aandacht voor natuur, hightech en mobiliteit organisch samenkomen.