2006
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2006,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Design for reuse

 

Hoe maak je drinkbekers voor de festivalindustrie toekomstbestendig?

Deze vraag was het uitgangspunt bij het ontwikkelen van een kunststof drinkbeker binnen een ecosysteem waarin deze wordt gebruikt, ingenomen, gereinigd, opgeslagen en weer opnieuw gebruikt. Meerdere keren per jaar, en meerdere jaren achtereen.

 

Voor het maken van een beker die optimaal aansluit bij dit proces, onderzocht Rake Lijnen met Bordex en Starcups de levens- en gebruikscyclus van de bekers. Bestaande bekers werden tot dan toe vooral ontwikkeld door matrijsbouwers, met een sterke nadruk op kostprijs en efficiëntie. Daarnaast stelde het nieuwe verwerkingssysteem hoge eisen met betrekking tot schoonmaakbaarheid en slagvastheid.

Met deze inzichten ontwierpen we een beker die optimaal functioneert binnen het hergebruiksysteem van Starcups, maar ook voor de gebruiker en het milieu tastbare voordelen heeft.

 

In het ontwerp is een balans gezocht tussen de belangen voor het milieu, de exploitant en de eindgebruiker.

Voor de festivalbezoeker betekent het ecosysteem een vlotte bestel- en retourcyclus, een beker met het drinkgevoel van een echt glas en het bewustzijn bij te dragen aan een beter milieu.

Voor de exploitant is de beker een betrouwbare, efficiënte schakel in de keten. Het voordeel voor het milieu is significant, omdat de beker in alle stadia van het gebruiksproces (transport, opslag, gebruik, inname, reiniging) grondstof, gewicht, ruimte en energie bespaart.

 

Starcups

Bordex Packaging

 

Lees meer over PP360 via

Entertainment Business