1085
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1085,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Chemie tussen bord en bezoeker

 

Kort voor aanvang van dit project opende de Chemelot Campus in Geleen, met faciliteiten gericht op onderzoek, ontwikkeling en productie van componenten voor de chemische industrie. Om het terrein de allure van een kleine stad te geven werd veel aandacht besteed aan de inrichting van de buitenruimte.

 

Van Berlo kreeg de opdracht de elementen voor de bewegwijzering vorm te geven. Als ontwerper in het designteam zocht ik naar manieren waarop de bewegwijzerings-elementen een interactie aangingen met de gebruiker, en vanuit esthetisch oogpunt wilde ik werken met materialen met sterke intrinsieke eigenschappen, zoals cortenstaal en geborsteld aluminium.

 

Het project leverde een serie elementen op die harmoniëren met de omgeving, en onafhankelijk van licht en duister hun taak vervullen. De serie werd in 2010 bekroond met een Red Dot Award.