1511
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1511,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Iconisch ontwerp voor cognitief-fysieke training

 

Nebulight is onderdeel van een innovatief workout-systeem dat fysieke en cognitieve training combineert. Hierbij wordt uitgegaan van het gegeven dat training waarbij hersen- en lichaamsoefening worden gecombineerd, effectiever is dan afzonderlijke training. Nebulight is het eerste product van de tech-startup Nebula4.

 

Engineeringbureau Comate, dat verantwoordelijk was voor de behuizing van de Nebulight, vroeg Rake Lijnen hiervoor een esthetisch ontwerp te maken. Het werd een samenwerking waarbinnen vormgeving, constructie en elektronica organisch naar elkaar toegroeiden.

 

Ik startte het project door te zoeken naar een onderscheidende hoofdvorm, met vormkenmerken die zich ook goed zouden laten vertalen naar andere producten binnen het assortiment. Daarna werkte ik in samenwerking met het Comate-team toe naar de uiteindelijke versie.