1143
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1143,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Vorm geven aan een iconisch merk

 

Atag Keukenapparatuur stelt al sinds haar oprichting 1948 de gebruiker centraal. Als pionier in de keuken combineerde het bedrijf al vroeg de nieuwste technologieën met een uitgesproken vormgeving.

 

Als lead designer in het ontwerpteam van Van Berlo kreeg ik de opdracht voor de nieuwe hoofdcollectie Matrix een nieuwe beeldtaal te ontwikkelen, en die vervolgens toe te passen op een nieuwe collectie.

 

We creëerden een productlijn met een sterk grafisch karakter en besteedden veel aandacht aan de tactiele (voelbare) eigenschappen van de producten. Door het continue afstemmen van vormgeving, gebruiksinteractie en materialisering is een beeldtaal ontstaan met een sterk architectonisch karakter, waarbij de gebruiker centraal staat.

 

De zeer succesvolle Matrix-serie is bekroond met meerdere ontwerpprijzen en heeft Atag voorgoed op de kaart gezet als als merk met passie voor koken en passie voor kwaliteit.

 

Erkenningen : GIO (2000), GIO (2009, 2x), Red Dot (2011), Red Dot honourable mention (2011), GIO (2011).

 

 

Vincent Hofstee, Global design manager at ATAG Benelux:

“I know Marnix as a very movitated senior designer, with a keen insight in design and market trends. He is very able in communicating design and concepts to different stakeholders. He has helped ATAG in developing several successful product lines, first as member of the in-house design team and later on as a senior designer at Van Berlo. Marnix is a true creative person who works without fatigue on creating beautiful products, well positioned for a specific market or target group.

Last but not least he is a fun person to work with, with lots of humor and tons of enthusiasm.”

 

Zie ook: Keukeninnovatie Bruynzeel / Arte