1122
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1122,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Gebruiksvriendelijkheid ten tijde van mechatronische innovatie

 

TE Connectivity is gespecialiseerd in glasvezeltechnologie. In samenwerking met Europese universiteiten ontwikkelt het een systeem waarmee op locatie volledig geautomatiseerd optische glasvezelverbindingen kunnen worden gemaakt.

 

Het bedrijf benaderde Demcon voor het mechatronisch ontwerp, en Hegge ID voor het industrieel ontwerp. Waar voorheen vaak serieel werd samengewerkt (vormgeving volgt techniek) kozen we er nu voor in co-creatie te werken, waarbij de verschillende processen parallel werden uitgevoerd en geëvalueerd. Als lead designer vertaalde ik de uitkomsten van de workshops in ontwerp- en interactieoplossingen, en bouwde met het ontwerpteam testmodellen en esthetische prototypes. Een van mijn hoofdtaken wat het “bewaken” van de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat, dat tijdens het technologie-gedreven project nogal eens onder druk stond.

 

Dit leverde in zeer korte tijd een minimal viable product (MVP) op, waarin functionaliteit, vormgeving en interactie op een organische manier zijn samengekomen.

 

HenkJan van der Pol, Sr. Project Manager at Demcon Industrial Engineering:

“I worked with Marnix on an innovative handheld mechatronic device. Marnix is a great conceptual thinker and a really nice guy to work with.”