1200
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1200,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hoe maak je van een dorpsbezoek een Ervaring?

 

Het Brabantse dorp Heeze staat bekend om haar culinaire, culturele en groene rijkdom. Echter, in 2014 kampte het winkelhart van Heeze met leegstand en overbelasting door passerend verkeer wat de leefbaarheid van Heeze als gastvrij dorp in gevaar bracht. Voor het opstellen van een strategische visie rond deze problematiek organiseerde de gemeente een grote bijeenkomst met belanghebbenden, om zo te komen tot breed gedragen oplossingen.

 

Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel faciliteerde de sessie, en vroeg Rake Lijnen de uitkomsten te visualiseren. We kozen ervoor de bijeenkomst als werksessie te organiseren, waarbij de deelnemers aan de hand van thema’s zelf ideeën inbrachten, visualiseerden en evalueerden. Na de sessie werkte ik een selectie daarvan uit in heldere visualisaties, voorzien van beknopte omschrijving en locatiekaart.

 

Het visuele rapport sprak zeer tot de verbeelding en was een dankbaar hulpmiddel bij het verbeteren van de leefbaarheid in het dorp.

 

Has van Helvoort, toenmalig adviseur bij Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel:

“Wij hebben Marnix benaderd voor de visualisatie van een gezamenlijke visie met betrekking tot de ontwikkelingen van het kernwinkelgebied van Heeze. Tijdens de sessies met ondernemers, vastgoedeigenaren, bewoners en gemeente heeft Marnix deelgenomen aan de creativiteitssessies en de verschillende scenario’s met/voor ons vormgegeven. Wij vonden de samenwerking met Marnix heel prettig en vooral vlot. Zijn schetsen/beelden spraken iedereen zeer aan en waren van uitstekende kwaliteit. De inbreng (visualisaties) van Marnix was voor het totale project van absolute meerwaarde.”