1544
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1544,stockholm-core-1.2.1,translatepress-nl_NL,select-theme-ver-5.2.1,,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Human-centered ontwerp voor een hightech startup

 

NGRAVE, een Brusselse tech-startup, lanceerde in mei 2020 de Zero, een hardware-portefeuille voor cryptocurrency die compleet offline werkt en door een extreem hoog beveiligingsniveau immuun is voor hackers. De zero is onderdeel van een end-to-end platform, waarin ook een mobiele app en een code-backup systeem geïntegreerd zijn. Het platform is co-ontwikkeld door NGRAVE, Engineeringbureau Comate, technologie-aanjager Imec en KU Leuven.

 

Comate, dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de behuizing, vroeg Rake Lijnen een esthetisch ontwerp te maken. In contrast met de harde, feitelijke uitgangspunten koos ik ervoor de behuizing een toegankelijke, menselijke vorm te geven met een hoge herkenbaarheidgraad.

 

Deze vormtaal hield goed stand in de uitwerkingsfase door Comate en heeft een grote communicatieve rol gespeeld in de campagnes van NGRAVE.