Rake Lijnen

Rake Lijnen is opgericht door Marnix Oosterwelder. Marnix zet zijn creativiteit in op een mix van zelf-geïnitieerde projecten, commercieel werk en werk voor non-profit organisaties. Deze mix van werkzaamheden levert hem een inspirerende kruisbestuiving op waar zijn klanten van meeprofiteren. De synergie die het continu schakelen tussen verschillende invalshoeken met zich meebrengt houdt hem scherp en de kennis van het industrieel ontwerpen actueel. Dit, in combinatie met de hoge kwaliteitsnorm die Marnix hanteert, maakt dat de verwachtingen van de opdrachtgevers regelmatig worden overtroffen.

De ontwerper

Marnix Oosterwelder (Doetinchem, 1971) had al vroeg een passie voor het verzinnen en uitwerken van nieuwe dingen. Na het afronden van een aantal andere beroepsopleidingen studeerde hij in 1997 Cum Laude af aan de Design Academy te Eindhoven. Bij diverse internationale ontwerpbureaus en bedrijven verrijkte hij zijn toch al brede kennis. Oosterwelder is een gedreven en zeer interactief opererende ontwerper met een frisse kijk op innovatie, een gezonde dosis humor en altijd op zoek naar verbinding. Deze aanpak heeft zich bewezen: ontwerpen waaraan Oosterwelder werkte zijn beloond met diverse nationale- en internationale ontwerpprijzen.
Zie: Curriculum vitae

Creatief netwerk

Rake Lijnen gaat samen met zijn klanten voor kwaliteit. Omdat er behoefte kan zijn aan aanvullende capaciteit of competenties, is Rake Lijnen omringd door een netwerk van leveranciers die aan deze kwaliteitsstandaard kunnen voldoen. Onder toezicht van Rake Lijnen vullen deze leveranciers aan waar nodig. Dit vergroot de flexibiliteit en slagkracht van Rake Lijnen, waardoor u als klant kunt profiteren van een hoogwaardig aanbod. Indien gewenst kan Rake Lijnen bemiddelen bij het verbinden van partners in productontwikkeling.
Disciplines binnen het netwerk: industrieel ontwerp, food design, CAD-engineering, productontwikkeling, modelbouw, animatie, grafisch ontwerp, drukwerk, trendanalyse, marketing, tekst en multimedia.

Samenwerkingen

Rake Lijnen werkt voor en met klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder mobiliteit, professionele- en consumentenelektronica, medische toepassingen, hightech industrie, verpakkingen, overheden, semi-overheden en non-profit organisaties. De sectoroverstijgende kennis die dit oplevert, is een meerwaarde voor alle klanten. De brede branchekennis, de onafhankelijke blik en het grote netwerk van Rake Lijnen leidt regelmatig tot verrassende samenwerkingen en grensverleggende producten. Werkzaamheden worden vanuit het bureau of op locatie uitgevoerd, afhankelijk van de klantwens. De studio richt zich op langdurige klantrelaties.

De afgebeelde logo’s vertegenwoordigen Oosterwelder’s klantrelaties uit de afgelopen 20 jaar, met inbegrip van klanten uit eerdere dienstverbanden.

Erkenningen

De interactieve werkwijze en ontwerpvisie van Oosterwelder worden door klanten zeer gewaardeerd. Vaak heeft dit geleid tot langdurige samenwerkingen en commercieel succesvolle producten. Ontwerpen waaraan hij in dienstverband en namens Rake Lijnen werkte, zijn beloond met meer dan 20 toonaangevende internationale erkenningen en vakprijzen, zoals de IF Award, Red Dot Award, erkenning GIO en Nappa Award. Productinnovatie, onderscheidende vormgeving en/of een vernieuwende gebruikservaring waren bij de beoordelingen belangrijke criteria.

Aanbod: gratis kick-off

Een goede connectie staat voor Rake Lijnen aan de basis van elk succesvol project. Om te onderzoeken of de methode van Rake Lijnen aansluit bij die van uw bedrijf of organisatie, komt de ontwerper graag langs voor een kennismakingsgesprek en gratis* co-design werksessie. De uitkomsten van de sessie worden uitgewerkt in heldere visualisaties, eventueel aangevuld met kernachtig omschreven scenario’s. Dit is een effectief middel om uw ideeën intern te pitchen of uw project op een hoger plan te tillen.
Wilt u geraakt worden? Maak een afspraak!

* kennismakingsgesprek en uitwerking met een maximum van totaal 8 uur, exclusief reiskosten.