Industrieel ontwerp

Rake Lijnen werkt voor diverse industrieën in opdracht en op freelance-basis. Tijdens ontwerpprojecten beschouwt het bureau haar klant als ontwikkelingspartner. Dit leidt tot effectieve conceptontwikkeling die naadloos aansluit op het ontwikkelingsproces van de opdrachtgever. Hierbij zet Rake Lijnen haar ervaring, competenties, tools en netwerk in die nodig zijn voor het bereiken van het gewenste resultaat; denk aan co-design sessies, schetsvisualisatie, 3D CAD modelleren en renderen en modelbouw. Deze methode heeft zich zowel in MKB als bij grotere ondernemingen aantoonbaar bewezen.
Zie: projecten

Visuele communicatie

Mensen zijn visueel ingesteld, waardoor informatie in beeld veel sneller en beter wordt opgenomen en onthouden dan in woord. Door illustraties te gebruiken kunnen creatieve processen versneld worden en de neuzen dezelfde kant op gezet worden. Ook is het een uitermate effectieve en sympathieke manier om met doelgroepen te communiceren. Rake Lijnen vertaalt woorden en ideeën in heldere beelden. De persoonlijke aanpak is zeer interactief en geeft direct een helder resultaat. Denk aan illustraties volgens nauwgezette specificaties, conceptuele illustraties, uitwerking naar ontwerpvisualisaties, maar ook samenvattende schetsen uit de losse hand.
Zie: projecten

Social design

Rake Lijnen zet zich graag in voor projecten binnen een maatschappelijke context. Social Design is daarbij niet het doel, maar het middel om relevante betekenis inzichtelijk te maken. Hiermee worden mensen geraakt, verbindingen gelegd en duurzame draagkracht vergroot. Vraagstukken worden enthousiast en op een aanstekelijke manier vertaald in scenario’s en concepten. Door de directe betrokkenheid van deelnemers bij het creatieve proces en de inbreng van Rake Lijnen worden tastbare, relevante oplossingen geleverd, waarin weerspiegeld wordt wat er bij de betrokkenen leeft. De oplossingen komen tot stand in nauwe samenwerking met partijen uit een groot netwerk.
Zie: projecten